Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

Acısu Mah. Emsal Sk. No23 Kartepe / Kocaeli
Vizyon
Eğitim yönetiminin bilimsel gerekliliklerine uyan, Sürekli kendini sorgulayan ve geliştiren, Kurum içi dinamiklerini en etkin şekilde harekete geçiren, Bilişim çağının standartlarını yakalamış, Toplumun sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını tespit edebilen, Bu ihtiyaçlara çözüm bulma irade ve yeterliliğini kazanmış, Geleceği şekillendirebilecek donanım ve cesarete sahip öğrenciler yetiştiren, Yerellikten evrenselliğe ulaşmayı hedef edinen, Okulumuzu, ilimizin kültür – sanat merkezi haline getiren, Eğitim öğretimde mükemmelliği yakalayan Önümüzdeki yıllarda Sosyal Bilimler alanından çok tercih edilen, çağdaş bir eğitim kurumu haline gelmek.
Misyon
Atatürk ve Türk büyüklerini seven, Türk tarihi ve vatandaşlığı ile gurur duyan, Türk milletinin geleceği için düşünen, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Geleceğini geçmişinden aldığı ruhla inşa edebilen, Evrensel düşünebilen, Kendisiyle, çevresiyle ve doğayla barışık, Kültürel gelişime önem veren, Üreten, sorgulayan, sorumluluk alabilen, Ahlâken, ruhen ve bedenen olgunlaşmış bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizi; kültür- sanat, ahlaki değerlerimizle ve çağımızın evrensel kazanımlarıyla donatmak. Hem ülkesine hem de yaşadığı çağa karşı sorumluluğunu bilen, kendisiyle beraber çağını da sorgulayabilen ve toplumumuzun geleceğine şekil verebilecek nitelikte yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Web Sitemizin yayınlarımız kısmında yer alan okul gazetelerimizi inceleyiniz.
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
09.00-16:10
DOĞALGAZ
İngilizce, Fransızca, Arapça
Pansiyon Bilgileri
Kız ve erkek öğrencilerin kalabileceği toplam 250 öğrenci kapasiteli
Ulaşım
Dolmuş ve servis imkanı mevcuttur. 240 numaralı belediye otobüsü her saat başı Halk Evi durağından hareket etmektedir. 243 numaralı özel halk otobüsü 07:55 ve 08:05 saatlerinde Halk Evi durağından hareket etmektedir. Maşukiye ve Derbent bölgesine giden tüm otobüsler okula yakın bir bölge olan Acısu merkezden geçmektedir.
Gölcük, Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe istikametinden servis vardır.
Acısu mah. Emsal sok. NO:23 KARTEPE/KOCAELİ
20 KM
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2021 YILI Tavan Puan ve Yüzdelik Dilim: 401,76 - 5.37 Taban Puan ve Yüzdelik Dilim: 361,52 - 11,9
Okulun Sınav Başarı Durumu
%100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%88
Sportif Etkinlikler
Dünya Üçüncüsü sporcularımız başta olmak üzere 5 milli sporcumuzun yer aldığı bilek güreşi takımımız, Floor Curling, Dart, Atıcılık, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç takımları vardır.
Tübitak, Teknofest, Meb Robot Yarışması, Makale Yarışmaları,
Proje Çalışmaları
Herbiri Türkiye Geneli yapılan markalaşmış okulumuz projeleri KAFUF-Ulusal Forum, KAFÇA-Sosyal Bilimler Çalıştayı, KAFMUN Model Birleşmiş Milletler Konferansı, BAŞGİL MÜNAZARA Turnuvası, Başgil Scrabble Turnuvası
eTwinning , yurt dışı geziler, uluslararası sosyal bilimler çalıştayı