T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

Logomuz

01-07-2019

01-07-2019

Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi logosu oluşturulurken lisenin sloganından yola çıkılmıştır: "Ge­leceğinize Hoş Geldiniz" 

Sosyal bilimlerin köklerimizle ve kültürümüzle olan ilgisinden dolayı logoda hayat ağacı betimlemesi ve renk olarak da turkuaz kullanılmıştır.Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi logosunu oluşturan görsel, Türk kültürü ve mitolojisindeki "hayat ağacı"nın soyutlaştırılmış biçimidir. Hayat ağacı, Türk kültü­ründe sonsuzluğu ve yerkürenin uzayla bağını temsil eder. Turkuaz ise Türklerin bugüne kadar çok farklı alanlarda kullandığı bir renktir. Kutsal sayılan göğü ve suyu temsil eder. 

Logonun merkezinden çıkıp uçları sonsuzluğa ilerleyen ve merkezde tekrar buluşan birçok yol vardır. Ortadaki kare,Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'dir. Oradan çıkıp ilerleyen ve tekrar merkezde buluşan yollar ise farklı yerlerden gelip bu okulda eğitim gören ve okuldan mezun olan öğrencilerin önlerindeki yolu temsil etmektedir. Biraz daha uzaklaşıp baktığımızda ise "A" harfini, eğer derinlemesine incelersek A-F-B-S-L harflerinin tamamını logoda kübik olarak görebiliriz.

Ali Ozan UĞUR

Grafik Tasarımcısı

 

23-08-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2019 - Güncelleme: 23.08.2021 15:26 - Görüntülenme: 1464
  Beğen | 9  kişi beğendi