T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

Müdürümüzün Mesajı

"GELECEĞİNİZE HOŞ GELDİNİZ"

Türkiye'deki en köklü sosyal bilimler liselerinden biri olan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi 2007'de kurulmuştur. Okulumuza ismini veren, yaşadığı döneme hem fikir hem de eylem bazında damga vurmuş bir hukuk bilginimiz olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in "Herkesçe beğenilen asıl güzellik, ahlak güzelliğidir. Çünkü ahlakı güzel insan her yaşta güzeldir." ülküsü ile "yaşanmayan değer degerli değildir." ilkesi çerçevesinde öğrencilerimizin yetenekli, seçkin, özgür düşünen, liderlik üstlenebilen, toplum bilinci gelişmiş, geniş bir dünya görüşüne sahip yurttaşlar olarak yetişmelerini amaç edindik. 21. asrın sosyal bilimcilerin asrı olacağı, geçtiğimiz asrın son yıllarında dile getirilmeye başlanmıştır. Okulumuz öğrencileri de geleceğin sosyal bilimcileri olarak bu topluma yön verecektir.

Kurulduğumuz günden bugüne, gelişimi ve değişimi kendimize ilke edindik. Öğrencilerimize kişisel potansiyellerini ve yeteneklerini sonuna kadar kullanmalarına olanak sağlayan bir eğitim ortamı sunduk. 2007 yılında kurulan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, 1 yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim verir. Tüm eğitim ve öğretim müfredatı deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklenir. Dersler; görsel materyal, teknoloji ve güncel kaynaklardan yararlanılarak işlenir. Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesini ayrıcalıklı kılan önemli özelliklerin biri İngilizceyi Upper Intermedite seviyesinde kullanabilen, bunun yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Fransızca, İspanyolca ve Arapçadan birini konuşup anlayabilen, köklerimizle bağımızı kuracağımız Osmanlı Türkçesini yazıp okuyabilen öğrenciler yetiştirmesidir.

Bunların dışında Beden Eğitimi, görsel sanatlar, Müzik ve Bilişim Teknolojisi dersleri de programımızda yer almaktadır. Zorunlu derslerin yanı sıra öğrencilerimiz ilgi ve hedefleri doğrultusunda sosyal bilimci olmalarına kaynak olacak sosyal bilim çalışmaları, proje hazırlama, uluslararası ilişkiler gibi dersleri görme şansına sahiptir.

Sosyal yardım konusu bizim için büyük önem taşır. Bu, KSBL'nin tarihi boyunca okul kültürünün ve geleneğinin önemli bir parçası olagelmiştir. Kardeş okul uygulamaları, maddi imkanlardan yoksun öğrencilerimiz için burs imkanları, yetim kardeşliği projeleri sürdürülmektedir.

Okulumuzun en önemli özelliklerinden biri de kulüplerimizdir. Okulumuz; sempozyum, panel, ulusal forum, çalıştay, MUN, G20 Zirvesi, münazara turnuvaları, kitap okuma yarışmaları ve spor faaliyetleri gibi pek çok ulusal etkinliğe katılmaktadır Her yıl düzenlenen Kocaeli Liselerarası Sosyal Bilimler Çalıştayı (KAFÇA), Kocaeli Liselerarası Ulusal Forumu (KAFUF), Kocaeli Model United Nations (KAFMUN) için ülke genelindeki liselerden 400'den fazla öğrenci okulumuzda bir araya gelerek ülke ve dünya sorunlarını tartışmakta ve çözümler üretmektedir. Ayrıca öğrenciler için tatillerde yurt içi ve yurt dışı okul gezileri de düzenlenmektedir.

Mezunlarımız Hazırlık oryantasyon programlarından üniversite hazırlık çalışmalarına, meslek tanıtımı ve bilimsel faaliyetlerde okulumuzun önemli bir parçasıdır.

Ulusal ve evrensel değerleri kucaklayan, ülkemizin yüzünü aydınlık ufuklara çeviren başarılı gençler yetiştirmeye sizlerle birlikte devam edeceğiz. Sizlere öğretmenlerimiz, mezunlarımız ve öğrencilerimiz adına okulumuza; "Geleceğinize Hoş Geldiniz" diyoruz.

Saygılarımızla...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2019 - Güncelleme: 17.07.2020 22:32 - Görüntülenme: 1475
  Beğen | 10  kişi beğendi