T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

NEDEN KSBL?

2007 yılında kurulan KSBL (Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi) Kocaeli'nin ilk, Türkiye'nin 8. Sosyal Bilimler Lisesidir.

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, yatılı ve gündüzlü öğrencilerin öğrenim gördüğü karma bir okuldur.

KSBL, her yıl Türkiye genelinde sosyal bilimler alanında üniversitelerle iş birliği içinde Kocaeli'de ilk ve tek olan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumunu (KAFUF), Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Çalıştayını (KAFÇA), Kocaeli Model Birleşmiş Milletler Konferansını (KAFMUN), Başgil Münzara Turnuvasını, Başgil Scrabble Turnuvasını gerçekleştirmekte, öğrencilerin ülke ve dünya sorunlarına çözüm üretmelerini teşvik etmektedir.

KSBL'de, yıl boyu akademik, sosyal ve kültürel amaçlı geziler düzenlenmektedir.

2021-2022 öğretim yılında 144 öğrencimiz ülke genelinde yapılan akademik çalışmalara (çalıştay, Meb Robot Yarışması, Teknofest, Tübitak, panel, forum, sempozyum, Birleşmiş Milletler simülasyonu vb.) katılmışlardır. 324 öğrencimiz ise kendi okulumuzda yapılan KAFÇA, KAFUF, KAFMUN, BAŞGİL MÜNAZARA, BAŞGİL SCRABBLE, Okul Gazetesi vb. panel, sempozyum, çalıştay, seminer vb. çalışmalarda ekip yöneticisi ve üyesi olarak görev almışlardır.

KSBL öğrencileri, hazırlık sınıflarından itibaren Türkiye çapında lise ve üniversite düzeyinde düzenlenen çalıştay, forum vb. akademik çalışmalara katılmaktadır.

KSBL, üniversite sınavlarında sözel ve eşit ağırlık alanlarında ilk 1000'de derecesi olan, Kocaeli'de alanında (hukuk, siyasal bilimler fakülteleri, psikoloji vb.) üniversiteye yerleştirme oranları en yüksek olan okuludur.(2012-2021 yılları arası yerleştirme ortalaması yüzde 79,45)

KSBL, Kocaeli'de İngilizce, Fransızca ve Arapça olmak üzere 3 farklı yabancı dil eğitimi veren tek okuludur. Öğrencilerimiz YDS, DELF, Avrupa Dil Pasaportu gibi uluslar arası dil sınavlarını başarıyla verir. Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen DEFL-DALF sınavlarında en başarılı okuldur. 

Hem geleceğin araştırmacılarını yetiştirmek hem de köklerine bağlı bir nesil yetiştirmek için okulumuzda 10.sınıftan itibaren üç yıl boyunca Osmanlı Türkçesi eğitimi verilir.

Makale okumaları ve makale yazma çalışmaları yapılan Kocaeli'nin tek okuludur. Öğrencilerimizin her biri en az bir makale yazarak okuldan mezun olurlar.

Kodlama Atölyesi, Resim, Ebru, Güzel Yazı ve Müzik Atölyeleri, Fen Laboratuvarları, 22000 kitaptan oluşan Kütüphanesi ile öğrencilerine hizmet etmektedir.

Türkiye'nin 300 m2 alanına sahip en büyük Z-Kütüphanesine sahip okuludur.

KSBL, fitness salonu, masa tenisi, voleybol ve basketbol sahaları, soyunma odaları ile büyük bir spor salonuna sahiptir. Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Gençlik ve Spor Külübü çatısı altında DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ, 7 Türkiye Birinciliği ve sayısız başarılara imza atan sporda öncü bir okuldur. Bilek Güreşi, Voleybol, Tırmanış, Dart, Bowling gibi spor dalları turnuvalarına katılım yapılmaktadır.

KSBL'de öğrenciler söz sahibidir. Şiir dinletileri, münazara turnuvaları, bilgi yarışmaları, söyleşi ve seminerler, konserler, bahar şenliği, tiyatrolar, açık hava sineması vb. ders dışı etkinlikler akademik program kadar etkin ve zengindir.

KSBL'de sosyal yardım projelerine hassasiyet gösterilir. Sosyal yardımlar, kurulduğumuz günden beri en önemli hedeflerimizden biri olmuştur.

KSBL, 2022 yılında ve önceki yıllar da dahil olmak üzere  "Edeb-i Hayat Okumaları", "Kocaeli'nin Genç Bilgeleri", "Gönül Coğrafyası Okumaları" gibi il çapında düzenlenen yarışmalarda BİRİNCİ olmuştur.

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesinin ayırt edici özelliklerinden biri, mezunlarının okullarına ve birbirlerine olan bağlılıkları ve desteğidir.

Ülkemizdeki tüm sosyal bilimler lisesi öğrencileri Uluslararası Bakalorya Diploma Programına (IB DP) kayıt yaptırma hakkına sahiptir.

 

AKADEMİK ETKİNLİKLERİMİZ

KAFMUN - Birleşmiş Milletler Model Simülasyonu

KAFUF - Ulusal Forum

KAFÇA- Sosyal Bilimler Çalıştayı

Başgil Münazara Turnuvası

Başgil Scrabble Turnuvası   Yunus Emreyi Anma İlçe Programı   Türkülerle SBL Yarışması   SBL Yazarlık Atölyesi

İstanbul Müze gezileri

Ankara Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forum katılımı

Okul Müzik Grubu Konseri

İstanbul Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Fuarı Gezisi

Çeşitli seminerler (Prof Dr Ali Satan vd)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Gezisi

Enka Liselerarası Psikoloji Sempozyumu

Kocaeli Uluslararası  Tarih Sempozyumu

Maltepe Üniversitesi Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali

Ankara Liseli Girişimciler Çalıştayı (Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi)

İstanbul SOBİÇ (İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi Çalıştayı)

Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu

Enka Psikoloji Sempozyumu

İznik Gezisi (Kardeş Okul Projesi)

Ankara Bilkent Üniversitesi Ulusal Forumu BİLUF

TEVİTÖL Sosyal Bilimler Çalıştayı

Bursa Fotoğrafçılık Eğitimi Gezisi

Trabzon XI. Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu

İSTMUN Model Birleşmiş Milletler Uluslararası Konferansı

Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi MUN Konferansı

Milli Eğitim Bakanlığı Heybeliada Yazarlık Eğitimi Kampı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.06.2019 - Güncelleme: 21.06.2023 22:37 - Görüntülenme: 4101
  Beğen | 9  kişi beğendi