T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

NEDEN KSBL

2007 yılında kurulan KSBL (Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi) Kocaeli'nin ilk, Türkiye'nin 8. Sosyal Bilimler Lisesidir.

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, yatılı ve gündüzlü öğrencilerin öğrenim gördüğü karma bir okuldur.

KSBL, her yıl sosyal bilimler alanında üniversitelerle iş birliği içinde Kocaeli'de ilk olan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumunu (KAFUF) ve Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Çalıştayını (KAFÇA) ve Kocaeli Model United Nations (KAFMUN) gerçekleştirmekte, öğrencilerin ülke ve dünya sorunlarına çözüm üretmelerini teşvik etmektedir.

KSBL, yıl boyu akademik, sosyal ve kültürel amaçlı geziler düzenlenen okuldur. 2019 yılında Ankara, Eskişehir, İstanbul, Bursa, İznik, Edirne ve Trabzon gezileri yapılmıştır.

2018-2019 öğretim yılında 130 öğrencimiz ülke genelinde yapılan akademik çalışmalara (çalıştay, panel, forum, sempozyum, Birleşmiş Milletler simülasyonu vb.) katılmışlardır. 200 öğrencimiz ise kendi okulumuzda yapılan KAFÇA,   KAFUF,   KAFMUN vb. panel, sempozyum, çalıştay, seminer vb. çalışmalarda ekip yöneticisi ve üyesi olarak bilfiil görev almışlardır.

KSBL öğrencileri, hazırlık sınıflarından itibaren Türkiye çapında lise ve üniversite düzeyinde düzenlenen çalıştay, forum vb. akademik çalışmalara katılmaktadır.

KSBL, üniversite sınavlarında sözel ve eşit ağırlık alanlarında ilk 1000'e her yıl en az üç öğrenci ile dereceler yapan, Kocaeli'de alanında (hukuk, siyasal bilimler fakülteleri, psikoloji vb.) üniversiteye yerleştirme oranları en yüksek olan okuludur.(2012-2018 yılları arası yerleştirme ortalaması yüzde 84,03)

KSBL, Kocaeli'nin İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Arapça olmak üzere 4 farklı yabancı dil eğitimi veren tek okuludur. Öğrencilerimiz YDS, DELF, Avrupa Dil Pasaportu gibi uluslar arası dil sınavlarını başarıyla verir. Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen DEFL-DALF sınavlarında en başarılı okuldur. Okulumuz, Türkiye'de İspanyolca eğitimi verilen 7 okuldan birisidir.

Hem geleceğin araştırmacılarını yetiştirmek hem de köklerine bağlı bir nesil yetiştirmek için okulumuzda 10.sınıftan itibaren üç yıl boyunca Osmanlı Türkçesi eğitimi verilir.

Resim, Ebru, Güzel Yazı ve Müzik Atölyeleri, Fen Laboratuvarları, 15000 kitaptan oluşan Kütüphanesi ile öğrencilerine hizmet etmektedir.

Türkiye'nin 300 m2 alanına sahip en büyük Z-Kütüphanesine sahip okuludur.

KSBL, fitness salonu, masa tenisi, voleybol ve basketbol sahaları, soyunma odaları ile büyük bir spor salonuna sahiptir.

KSBL'de öğrenciler söz sahibidir. Şiir dinletileri, münazara turnuvaları, bilgi yarışmaları, söyleşi ve seminerler, konserler, bahar şenliği, tiyatrolar, açık hava sineması vb. ders dışı etkinlikler akademik program kadar etkin ve zengindir.

KSBL'de sosyal yardım projelerine hassasiyet gösterilir. Sosyal yardımlar, kurulduğumuz günden beri en önemli hedeflerimizden biri olmuştur.

KSBL, "Edeb-i Hayat Okumaları", "Kocaeli'nin Genç Bilgeleri", "Gönül Coğrafyası Okumaları" gibi il çapında düzenlenen yarışmalarda birincilikleri ve dereceleri olan bir okuldur.

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesinin ayırt edici özelliklerinden biri, mezunlarının okullarına ve birbirlerine olan bağlılıkları ve desteğidir.

Ülkemizdeki tüm sosyal bilimler lisesi öğrencileri Uluslararası Bakalorya Diploma Programına (IB DP) kayıt yaptırma hakkına sahiptir.

 

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ETKİNLİKLERİMİZ

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Gezisi

Enka Liselerarası Psikoloji Sempozyumu

Kocaeli Uluslararası  Tarih Sempozyumu

Maltepe Üniversitesi Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali

Ankara Liseli Girişimciler Çalıştayı (Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi)

Eskişehir Gezisi (Anadolu Üniversitesi)

İstanbul SOBİÇ (İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi Çalıştayı)

İstanbul Tarih Gezisi

Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu

Enka Psikoloji Sempozyumu

İznik Gezisi (Kardeş Okul Projesi)

Ankara Bilkent Üniversitesi Ulusal Forumu BİLUF

TEVİTÖL Sosyal Bilimler Çalıştayı

Bursa Fotoğrafçılık Eğitimi Gezisi

Trabzon XI. Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu

İSTMUN Model Birleşmiş Milletler Uluslararası Konferansı

Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi MUN Konferansı

Milli Eğitim Bakanlığı Heybeliada Yazarlık Eğitimi Kampı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2019 - Güncelleme: 17.07.2020 11:48 - Görüntülenme: 1419
  Beğen | 2  kişi beğendi