KAFÇA Sıkça Sorulan Sorular

29-03-2019

Çalıştay Nedir?

Katılımcıların ortak bir konu üzerinde çalışmalarını, düşünmelerini ve öğrenmelerini sağlayan uygulamalı bilimsel toplantılardır.

KAFÇA Nedir?

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'nin tarafından her yıl liseli katılımcılara yönelik düzenlediği sosyal bilimler çalıştayına verilen addır.

Çalıştayın katılımcılara sağlayacağı avantajlar nelerdir?

Sosyal Bilimler Çalıştayı, katılımcılarına 'Gençlik ve Farkındalık' teması çerçevesinde, olaylara çok yönlü bakabilme, sorunları fark edebilme ve çözüm önerisi üretebilme/sunabilme yeteneği kazandırmayı amaçlamaktadır.

Çalıştayın kıyafet yönetmeliği nedir?

Çalıştay süresince katılımcıların resmi kıyafet giymesi beklenmektedir. Ayrıca katılımcıların güvenlik amaçlı yaka kartlarını konferans süresince takması rica olunur.

Çalıştaya katılacak delegelerin rolü nelerdir?

Çalıştaya katılacak öğrenciler sanat, sosyal bilimler, edebiyat ve fen bilimleri alanlarında oluşturulan komitelerde, belirlenen müzakere konuları üzerinden sorunlar tespit edip bu sorunlara çözümler üretmek için komite üyeleriyle istişare edeceklerdir. Yapılan istişareler sonrası komitelerde birer bildiri oluşturulacaktır.

Çalıştay nerede yapılacaktır?

Çalıştay, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleşecektir.

Kimler katılımcı olarak başvurabilir?

Katılımcılar toplu başvuru yapabilir. Her okuldan 10 kişi başvurabilecek (Meslek liseleri hariç) ve her komitede aynı okuldan yalnızca 1 öğrenci bulunabilecektir.

Çalıştayın resmi dili/dilleri nedir?

Çalıştayın resmi dili Türkçe'dir. Komitelerde ise iki dil kullanılacaktır. Türkçe ve İngilizce

Çalıştaya başvuru için deneyim şart mıdır?

Çalıştay başvurusu için deneyim zorunluluk arz etmemektedir.

Çalıştaya katılacak delege komitesine nasıl hazırlanmalıdır?

Delegeler bulunduğu komiteler hakkında çalıştay tarihine kadar ön araştırma yaparak komitenin konusuna ve komite gündemlerine hâkim olacak şekilde hazırlanmalıdır.

Delegenin bulunduğu komitenin tüm oturumlarına katılması zorunlu mudur?

Çalıştaya katılacak delegelerin devamsızlık yapmamaları beklenir. Mazeretsiz devamsızlık yapmaları halinde katılım belgesi alma hakkını kaybedeceklerdir.

Delege ve Delegasyon nedir?

Delege çalıştaya katılım sağlayan öğrencilerdir. Delegasyon 2-10 kişilik katılımcı grubudur, toplu başvurular için delegasyon başvurusu yapabilirsiniz.

Çalıştayda ödüllendirme olacak mıdır?

Çalıştayda ödüllendirme olmayacak, günün sonunda katılımcılara, katılım sertifikası verilecektir.

Çalıştay Bildiri Kitapçıkları nasıl temin edilecektir?

Bildiriler akademisyenler tarafından gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra baskısı yapılacaktır. Ayrıca web sitesi ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılacaktır.

Çalıştayda çekilen resimler nasıl temin edilecektir?

Çalıştay süresince çekilen tüm resimler web sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır.

Komite nedir?

Delegelerin, akademisyenler ve raportörlerle belirlenen konuyu tartışacağı çalışma gruplarına verilen addır.

Moderatör yardımcısı (raportör) ne demektir?

Her komitede çalıştay öncesi delegelerle komite grubu kurup iletişim halinde bulunacak, çalıştay sürecinde bildiri yazımı ve akademisyenlerle delegeler arasındaki bağı sağlayan Görevliler.

Komite Başkanı (Moderatör) ne demektir?

Komite konusu ile ilgili alanının uzmanı olan konuyu öğrencilerle birlikte irdeleyen, çalışmaya yönderlik (mentorluk) eden üniversitelerde görevli akademisyenleri ifade eder.

Yayın: 29.03.2019 - Güncelleme: 13.12.2022 09:32 - Görüntülenme: 1170

Etiketler :