KOCAELİ / KARTEPE - Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi

Acısu mah. Emsal sok. NO23 KARTEPE/KOCAELİ
Vizyon
Eğitim yönetiminin bilimsel gerekliliklerine uyan, Sürekli kendini sorgulayan ve geliştiren, Kurum içi dinamiklerini en etkin şekilde harekete geçiren, Bilişim çağının standartlarını yakalamış, Toplumun sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını tespit edebilen, Bu ihtiyaçlara çözüm bulma irade ve yeterliliğini kazanmış, Geleceği şekillendirebilecek donanım ve cesarete sahip öğrenciler yetiştiren, Yerellikten evrenselliğe ulaşmayı hedef edinen, Okulumuzu, ilimizin kültür – sanat merkezi haline getiren, Eğitim öğretimde mükemmelliği yakalayan Önümüzdeki yıllarda Sosyal Bilimler alanından çok tercih edilen, çağdaş bir eğitim kurumu haline gelmek.
Misyon
Atatürk ve Türk büyüklerini seven, Türk tarihi ve vatandaşlığı ile gurur duyan, Türk milletinin geleceği için düşünen, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Geleceğini geçmişinden aldığı ruhla inşa edebilen, Evrensel düşünebilen, Kendisiyle, çevresiyle ve doğayla barışık, Kültürel gelişime önem veren, Üreten, sorgulayan, sorumluluk alabilen, Ahlâken, ruhen ve bedenen olgunlaşmış bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizi; kültür- sanat, ahlaki değerlerimizle ve çağımızın evrensel kazanımlarıyla donatmak. Hem ülkesine hem de yaşadığı çağa karşı sorumluluğunu bilen, kendisiyle beraber çağını da sorgulayabilen ve toplumumuzun geleceğine şekil verebilecek nitelikte yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :TAM GÜN
DOĞALGAZ
ADSL (1 Mbit)
İngilizce, Fransızca ve Arapça
Ulaşım
Dolmuş ve servis imkanı mevcuttur. 240 numaralı belediye otobüsü her saat başı Halk Evi durağından hareket etmektedir. 243 numaralı özel halk otobüsü 08:55 ve 09:05 saatlerinde Halk Evi durağından hareket etmektedir.
Acısu mah. Emsal sok. NO23 KARTEPE/KOCAELİ
20 KM
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Taban Puan:435,654
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu
%100 oranında YGS ve LYS başarısı
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%80
Sportif Etkinlikler
İlçemizde ve ilimizde düzenlenen hemen hemen her branştaki sportif faaliyetlere katılmaktayız.
Tübitak Bilim Fuarı´na her sene katılmaktayız.
Uluslararası Gençlik Merkezi ile 4X4 Gençlik Projesi
Diğer Hususlar
Fitness Salonu, Taekwando Salonu, Kapalı Spor Salonu, Uygulama Bahçesi, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği