Kardeşlik Projesi

10. Sınıf öğrencilerimizden Kübra Elif Güral ve Rabia Musaoğlu'nun öğretmenleri Tamer Soysal danışmanlığında hazırlayıp uygulamaya koydukları "Çağımızın Ensarı Olmak" adlı kardeşlik projesinin olumlu sonuçları görülmeye başladı. Proje hakkında bilgi veren Kübra Elif Güral "Bu aslında peygamber efendimize ait bir proje. O'nun Mekke'den Medine'ye hicret eden dezavantajlı durumdaki muhacirden bir kişiyi Medineli ensardan bir kişinin kardeş kabul edip işini, evini, zamanını, bilgisini, tecrübesini paylaşmayı istemesi bizim bu projemizin esin kaynağı oldu. Arkadaşımla birlikte hemen yanımızda bulunan Türk Fransız Kardeşlik ilkokulunda küçük kardeşlerimiz için böyle bir kardeşlik projesi yapmaya karar verdik. Komşu okulun yönetimi ve öğretmenleriyle görüşüp onların belirlediği ikişer öğrenciyi kardeş kabul edip projemizi uygulamaya koyduk." Dedi. Projenin içeriği ile ilgili konuşan Rabia Musaoğlu " biz projemiz kapsamında tıpkı Medineli ensar gibi sahip olduklarımızı paylaşmayı planladık. Kardeşlerimize akademik olarak derslerdeki eksikliklerini tamamlama çalışmaları yapıyoruz. Okulumuzun sahip olduğu imkanlardan kardeşlerimizin yararlanması için etkinlikler düzenliyoruz. Oyunlar oynuyoruz. Bu onların hem bireysel becerilerini geliştirmeye hem de sosyalleşmelerine, birlikte hareket etmenin sonuçlarını görmeye katkı sağlıyor. Ayrıca okul bahçemizde bulunan hayvanların beslenmesi, bakımı, fidan ve çiçek dikimi gibi etkinliklerle çevreye duyarlılıklarının gelişmesine katkı sağlıyoruz." Dedi. Danışman öğretmen Tamer Soysal ise "bu projenin herhangi bir maliyet gerektirmediğini tamamen mevcut imkanlarla özellikle birbirine yakın lise öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine destek verebileceği bir proje. Bu projemiz sürekliliği olan ve ülkemizin her tarafında uygulanabilir.  Bu anlamda öğrencilerimiz tebrik ediyorum."dedi.

25-04-202225-04-202225-04-202225-04-202225-04-202225-04-2022

Yayın: 25.04.2022 - Güncelleme: 25.04.2022 15:31 - Görüntülenme: 294